torsdag 2. april 2009

Bøtteballett....

Etter litt att-og-fram-form på yngste dama (Ho spydde ein dag og var frisk den neste), torde vi ikkje anna enn å bera spybøtta opp på loftet til ho i går kveld òg.
Kosedyra måtte atter ei natt sitta på bokhylla og sjå på ho -ikkje kjekt i helga då halve dyreparken vart utsett for angrep!
Vi gjekk og la oss, men det tok ikkje lang tid før ho ropte på mamma. Trudde vi... Pappa`n inn på rommet hennar, ho sov søtt....
Det var største-jenta som var i gang med spying. Vi skifta på jenta og senga, og henta bøtta inne hos lillesøster som sov seg gjennom fleire rop, skiftingar og tørkingar.
Ut på natta vart det atter ein gong ropa på mamma, og pappan reagerte fortast -men sprang atter ein gong inn på feil rom...for storeøster sov, lillesøster derimot trong skift på seg sjølv og senga. "Bøtta var jo ikkje der, mamma...." (Dugnadsånda i natt var forresten uvurderleg!) Bøttemangelen var ein realitet, og vaskebøtta måtte til pers.
No er det behov for bøtter i alle rom der dei to sjuke ferdast (radiusen er takk og lov ikkje så stor) og i fjøset er òg den hardaste "bøttesesongen" i gang når alle fødande får einebolig.
Tenk om nokon hadde stått i tunet med 10 svarte bøtter til fjøset og 10 rosa alternativt grøne bøtter til huset......
I mellomtida har vi isboksar ståande i kvart rom- det funkar det òg. Så får sauene drikka på skift!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar