mandag 7. november 2011

Kjøttrull på mammavis - og pølselaging

Laurdag var det klart for den årlege store pølsedagen.
I elleve-tida dukka karane "mine" opp,
og då var krydderblandinga ferdig og løken finhakka.


Svangane var i ymse størrelsar og fasongar, heile 14 rullar vart sydd rundt kjøkkenbordet denne laurdagen. Knut og eg laga 6 kvar, medan Rune nøydde seg med 2.
Først gnei vi inn svangen med krydderblandinga
(Salt, peppar, nellik, allehånde, muskat, ingefær og gelatinpulver.

 Så la vi inni kjøtt frå bogen og løk, og strødde på enno meir krydder.

Syinga gjekk som ein leik....

 Fiks ferdigsydd!
Klar til å leggjast i salt nokre dagar før frysing.
Vetlejulaften skal eit par kokast slik at julelukta brer seg og julepålegget er klart!

 Resten av kjøtet frå bogane vart til kjøttbollar og  (foreløpig) litt pølse.
Vi ventar på tarmforsyning.... ;-)
Dordi var ivrig stappar medan eg snurra tarmen til pølser.

Stolt pølsemakar!
:-D


1 kommentar: