søndag 23. mars 2014

Farmors fiskekaker

Torsdag var eg så heldig å få vel 3 kg ferdigsløgd hodelaus hyse i hus.
Trygve fileterte og fekk til slutt 1,6 kg ferdig filet.
 
Eg skar opp ein lauk og monterte opp kverna på Kenwooden.
Lenge sidan det har vore malt fisk på denne!
 
Sjølvsagt måtte eg ha litt telefonisk hjelp og tips frå fiskemateksperten farmor, og ho instruerte og eg utførte til punkt og prikke.
Den grannaste male-skiva skulle brukast,
 
Så skulle salt eltast inn i deigen før det skulle speast med 1 1/2 ss med både potetmjøl og kveitemjøl. Til slutt vel 3 dl mjølk til seig deig.
Same deig til fiskekaker og fiskebollar, men i sistnemnte skulle det litt muskat i.


 
Godt fornøgd med resultatet, i morgon blir det heimelaga fiskebollar til middag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar