tirsdag 5. juli 2011

Oldis-interrail - dag 2 og 3

Halv seks om morgonen rulla toget inn på perrongen i Berlin og gemalen vart sett på oppgåva å finna og eventuelt bestilla tog for oss til Krakow to dagar etter. Det gjekk berre fint, og neste oppgåve var å finna hotellet som skulle liggja kloss inn i Hauptbahnhof. Der ville dei lagra bagasjen vår til det var tid for innsjekk seinare på dagen.







Så bega vi oss ut i Berlins gater som var heller folketomme så tidleg på dagen. Klokka 9 hadde vi fått med oss mange av severdighetane i byen, slik er det når ein kjem tidleg i gang!


Brandenburger Tor klokka 7 ein tidleg tysdags morgon.

Holocaust-minnesmerket



Eit av måla til Trygve for Berlinopphaldet var å eta Schweinehaxe und Sauerkraut, og det fekk han. Men han ergrar seg fortsatt over at han ikkje greidde å eta opp alt....

Elles fekk vi med oss Historisk museum, Maria kyrkja, båttur på Spree, korkonsert og handel og turisme. Trygve var i Riksdagsbygningen, og i kuppelen der ein gjekk rundt og rundt til ein var heilt i toppen.



For historisk interesserte, som mannen min, var det lite med to dagar i ein så historisk by. Turist og shoppedama, var godt nøgd med å setta seg på toget mot aust.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar